23 oktober 2005

the soup whisperer

'Kunst is net als koken
Je flikkert maar wat in de pan
Als je koken kan'

Ik heb mijn lief niet uitgekozen op zijn Michelinster.
Wie doet dat wel, kun je je dan afvragen. En toch zou het niet eens zo'n slechte openingszin zijn: 'Kun jij koken?'
Mijzelf valt meestal een 'ken ik jou niet ergens van' te beurt en dan nog oprecht gemeend ook.
Ik lijk namelijk altijd op alles en iedereen maar ik ben het nooit. Terwijl ik toch best aardig ben, maar dat is een ander verhaal.

Mijn lief verkeert in de omstandigheid dat hij wel eens buiten de huiselijke kring voor mensen moet koken. Logisch want zou het binnen de huiselijke kring zijn dan zou ik toch wel de aangewezen persoon zijn. In de eerste plaats omdat ik koken best leuk vind [vereiste 1] en ook niet onbelangrijk: ik kan best wat op dat gebied.
Vanochtend had ik hem aan de telefoon. Hoe je soep moet maken.
Nou moet ik eerlijk toegeven dat ik niet zo'n soepmaker ben maar gelukkig was ik bij mijn moeder en dat zijn toch vaak de betere soepmakers. Hij kreeg een vrij duidelijke instructie en daarbij de boodschap dat soep eigenlijk niet zo snel mislukt. Soep maak je gewoon van wat je voorhanden hebt, zo sprak mijn moeder.
Vanmiddag kwam hij thuis en ik merkte het aan alles, hij was wat zorgelijk over het eindproduct.
Later vertelde zijn moeder haar geheim. Na de getrokken bouillon de soepgroente en een handje vermicelli toevoegen, vervolgens onmiddelijk het vuur onder de pan doven. De soep even laten staan, eventueel wat extra verwarmen en dan opdienen.
'Ohoho' zuchtte H., 'ik heb de boel een tijdje door laten koken en ik had twee pakken vermicelli toegevoegd, soep was wel een beetje dik...'

Vanavond werd het volgende schrijven op ons huisadres bezorgd:

Geachte heer T.,

Hierbij wil ik u bedanken voor de overheerlijke groentensoep die we heden met onze vork mochten nuttigen.
Vanwege het geringe succes dat de soep had bij de cliënten kan ik u garanderen dat u niet meer in de provisiekast mag komen om vermicelli te pakken.

Mocht u niet meer weten hoe vermicelli eruit ziet sturen we u een proefpakket toe, zodat u deze kunt bestuderen.
Gelieve ook dit proefpakket thuis te laten.

Tevens willen we u mededelen dat we nu ook begrijpen waarom uw kinderen zo hard groeien, als u ook thuis de soep op deze manier maakt.
Maar we willen u ook danken voor het feit dat u ons duidelijk een tip hebt gegeven om af te vallen op korte termijn. Zelfs de grootste eters hadden aan één kop soep voldoende.

Met vriendelijke groet

Dat kwam hard aan.
H. heeft zich derhalve stellig voorgenomen te gaan oefenen.
Ik verheug me nu al mateloos.

[Ter compensatie voor het te verwachten leed is het maar goed dat hij zo'n goddelijk lijf heeft. Sssst!]

peet - 23:13

Comments: the soup whisperer

De bereiding van de soep viel dus letterlijk in de soep. ;-)

Hoewel... een stevige vermicellisoep is zo erg toch niet.

Kees - 23 oktober 2005 23:57

nou die celli ziet er anders maar minimaal uit hoor als je um zo droog in het pak ziet, dat ie zwellichamen heeft..stond NIET op de verpakking.
Maar goed, hij kan nu alle pasta's koken.

beau - 24 oktober 2005 01:57

Dat is toch niet waar........van die brief ???
Wat ontzettend pijnlijk.
Ik stel voor dat IK kook 5 november......

MamaLou - 24 oktober 2005 13:58

:) Je mag hem troosten met het feit dat mijn eerste pan soep buitenshuis ook zo bereid werd. Dat dat niet gewaardeerd werd, is in principe niet mijn probleem maar ligt geheel aan het verwachtingspatroon van de ander.

linda - 24 oktober 2005 14:05

whahahhahaha heerlijk.......oh ik leef zo met H mee....ik ken dat...tot in het diepst van mijn hart...H, je mag bij mij uithuilen...gaan we samen uit eten...wat wel zo veilig is dan he...

paola - 24 oktober 2005 17:32

Hahaha, ork ork ork, soep eet je met een vork.

Sid - 24 oktober 2005 21:00

Hahaha ooh het spijt me echt voor H. maar ik heb hier hartelijk om gelachen.
En ondertussen bedank ik mijn schoonmoeder hartelijk voor het aanleren der kookkunsten aan haar zoon :)

Kwebbel - 24 oktober 2005 22:12

Een goddelijk lichaam is ook wat waard!!!,
Misschien kan die joris ook meenemen op kookcursus.
hij kan verder goed koken hoor maar die kippesoep die die het weekend heeft gemaakt (van een verse kip) was niet te versmaden. Ik ril er nu nog van
brrrr

willem - 25 oktober 2005 10:43

Hahahah dank voor deze schaterlach op de dinsdag ochtend, haha Een echte maaltijdsoep!(-:

Michelle - 25 oktober 2005 10:53

Ik vermoed dat de oplossing weldra tot tot u zal komen...

Uncle E. - 26 oktober 2005 18:45

Ah, gatver, dat vind ik nou echt ranzig, van die troebele prut met stukgekookte vermicelli. En ik hou niet eens van vermicelli in de soep.

Elles - 22 november 2005 22:22